Subaru Legacy Forums

Subaru Legacy Forums (http://legacygt.com/forums/index.php)
-   Turbo Powertrains (2.0GT, 2.5GT, 2.5XT) (http://legacygt.com/forums/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Growling/Clunking noise in rear while accelerating hard in 1st or 2nd ?? (http://legacygt.com/forums/showthread.php?t=48567)

mccorry 11-25-2006 06:37 AM

Growling/Clunking noise in rear while accelerating hard in 1st or 2nd ??
 
When I accelerate HARD in 1st or 2nd gear... at around 4,000 RPM and up, I get a growling noise from the back...

I originally thought it was maybe the tires slipping / grabbing for grip... or the exhaust hitting the swaybar during squat (I am lowered 1") ...
Then I was thinking that maybe it is my center differential spinning. I have no other drivability problems... no vibrations... no other noises.....

What is the symptoms of a center differential being overwhelmed by torque?
Does anyone else seem to have this problem?

Again... it is only under hard acceleration at higher RPM's. It really sounds like it is coming from the back.

stiinc 11-25-2006 09:23 AM

I think I have the same problem (full stage 2) samething happens lasts for a second or 2 then it's gone.....I recently switched back to the stock tires and really started noticing it. I though it might be the rear tires loading up with the weight transfer as mine sounds like the tire noise amplifies to twice as loud for a few moments...Are you on stock rubber? I switched back to stockers when I went to stage two, as snow was approaching and my summers are no good at all, so I don't know if it was the power increase on the diff or just the tires.

whitetiger 11-25-2006 09:25 AM

I also have this problem. sounds like the rear diff and it only happens in 1st gear if a gun it hard

mccorry 11-25-2006 09:38 AM

Stock tires, stage 2. I have heard other people mention that it could be the prop shaft bushing... for the driveshaft. ???

LittleBlueGT 11-25-2006 09:47 AM

For me (and others I believe) it gets waaaaaaaaaay worse when it is cold. Today it is cold and I can do it in first, second, and once even in third. Last week it wasn't too cold and only in first.

In the summer when it is warm I never have it happen.

mccorry 11-25-2006 10:02 AM

Yeah... I have the same experience... I didn't notice it until is started to get colder out. ;)

LittleBlueGT 11-26-2006 01:48 PM

Anybody else have this problem? Bout time we got this fixed, or figured out the problem and a proper solution.

hogmeat 11-26-2006 02:40 PM

I have this problem. It's been diagnosed as washers in the exhaust. Doc says it's too far along to remove them. I am DOOMED.

mccorry 11-26-2006 05:49 PM

^^^^^^^^^ Hogger... it isn't the exhaust.... (I am Hogzawst stg. 2 for a long time).

This has come on with the colder temperatures.... definately different noise.

TRS 11-27-2006 11:05 AM

Began doing it the last couple months at WOT from a standing start. Thought it might be the rear suspension loading up at first but don't think so now. No obvious signs of any contact between sway, exhaust, diff, etc.

TravisS 11-27-2006 11:15 AM

Still only happens for me on hard, 1st gear acceleration.
Sure sounds a lot like the rear-inside tire to me :confused:
(on stock suspension / rubber)

mccorry 11-27-2006 11:49 AM

It has to be something common.. cause we all are experiencing it.

zorgof19 11-27-2006 12:06 PM

Hey guys, I had a similar sound coming from the rear of my car under hard acceleration in 1st and sometimes 2nd. I took my car the my dealership, and they put sensors all over my suspension and found that the problem was the rear struts making noise when they were loaded pretty hard. They gave me no crap about being TDC stage 2, and did all the work under warranty. It has been three weeks since and I have not heard the noise again.


TravisS 11-27-2006 12:09 PM

Hmmm, interesting.
I wonder though, aside from the fact there's a weird noise, is there actually a problem?
My car's out of warranty now, so that kinda sucks. But it would still be good to know.

TRS 11-27-2006 12:21 PM

Quote:

Originally Posted by zorgof19 (Post 878334)
Hey guys, I had a similar sound coming from the rear of my car under hard acceleration in 1st and sometimes 2nd. I took my car the my dealership, and they put sensors all over my suspension and found that the problem was the rear struts making noise when they were loaded pretty hard. They gave me no crap about being TDC stage 2, and did all the work under warranty. It has been three weeks since and I have not heard the noise again.

Any idea what they did?


All times are GMT -6. The time now is 04:51 PM.


LegacyGT.com