Subaru Legacy Forums

Subaru Legacy Forums (http://legacygt.com/forums/index.php)
-   Third Generation Legacy (1999 - 2004) (http://legacygt.com/forums/forumdisplay.php?f=96)
-   -   My 2002 legacy issue (http://legacygt.com/forums/showthread.php?t=204028)

02LegacyJoeJoe 03-20-2013 03:19 PM

My 2002 legacy issue
 
Okay I bought this car February 13th this year. Got it for 2500 from a boss of mine who has been the only owner since new. It has 147614 miles on it. All maintenance was done before me getting it, but that was due to a mechanic he had work on it to fix a small leak from rear main. Long story short the mechanic ended up causing alot of harm due to not installing the engine correctly after replacing the seal. Which crushed the front pump on the tranny. So then from there the person I bought the car from put a used tranny in with 80000 miles on it and had it reprogrammed of course. Shortly after changed pretty much all the gaskets water pump all the above. The issue I'm having now that I noticed prior to buying the car is a jerk as you accelerate or let of the gas occasionally. I've also loved gas mileage now down to 12 or 13 mpg city. I've went through putting new plugs in, oxygen sensor in the front, running seafoam through it. I've tried looking at the canister purge valve near the gas tank cleaned the connector out and such. I'm hitting a wall now on what it could be. Any help? The codes I have are as follow.
P1446 no dtc

P0447 evaporated emissions system vent control circuit open.

P0420 catalyst system efficiency below threshold bank 1

02LegacyJoeJoe 03-20-2013 08:41 PM

I've actually reset all codes and turned them off problem still persists. Tried putting high octane gas in it still same.

octain11 03-21-2013 06:02 AM

when the mechanics replaced the transmission, did they use the axles of the previous transmission or the new one? or did they completely change the axles? this sounds like it might be an axle issue, is this an automatic or a manual transmission?

johnegg 03-21-2013 07:41 AM

Quote:

P1446 no dtc
found this, but not sure if it applies to the 02. since you just did a swap, i would double check all the wire connectors. open, clean and re-seat them all.
http://forums.nasioc.com/forums/show....php?t=1183535

Quote:

P0447 evaporated emissions system vent control circuit open.
this an open circuit, a wiring issue most likely. i have read stories about salt corroding the wires at the connector on the charcoal canister on the rear of the car behind the RR tire. i'm not sure if this applies to your year. check all the connectors you have messed with, again.

Quote:

P0420 catalyst system efficiency below threshold bank 1
this is often caused by the front o2 sensor being tired . and is usually corrected by a subaru or VERY HIGH QUALITY replacement o2 sensor. some low price o2 units will not correct the issue.

there are also other things that will cause this, especially exhaust leaks.

9teen7ty9 03-21-2013 11:13 AM

Quote:

Originally Posted by 02LegacyJoeJoe (Post 4351113)
The issue I'm having now that I noticed prior to buying the car is a jerk as you accelerate or let of the gas occasionally.

Probably the same problem I've had since owning my '03 GT. Slop in the driveshaft. I've learned to live with it, as it's only bad in the low gears. The worst is stop and go traffic.
Discussed here:
http://legacygt.com/forums/showthrea...al-189786.html

02LegacyJoeJoe 03-21-2013 05:42 PM

Its an automatic. I'm also gonna try reprogramming the tranny as I found out today when the used one was put in it wasn't reprogrammed. The front axles are new also.

johnegg 03-21-2013 07:06 PM

Quote:

I'm also gonna try reprogramming the tranny as I found out today when the used one was put in it wasn't reprogrammed.
i have never heard of this. i do not know what this is . i do not think this will help. but it sure can't hurt.

good luck.

02LegacyJoeJoe 03-21-2013 07:47 PM

Im saying flash the tranny at the dealer. The tranny was a used one out of another legacy, it had to be flashed before when it was new when the first owner had it. its worth a shot to me just to see if it needs it.


All times are GMT -6. The time now is 08:52 AM.


LegacyGT.com