Subaru Legacy Forums

Subaru Legacy Forums (http://legacygt.com/forums/index.php)
-   Fourth Generation Legacy (2005 - 2009) (http://legacygt.com/forums/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Anymore early model issues to report? (http://legacygt.com/forums/showthread.php?t=2030)

Driver72 08-11-2004 01:07 PM

Anymore early model issues to report?
 
Just as I planned, I waited until yesterday to order my 2005 Legacy GT so they could work out the "new car bugs" that always seem present in new cars.

I know they would most likely have some issue and heard about the side airbag recall on the early models, but is there anything else to report?

Again, I ordered my car yesterday and just got it in on this months allocation, so the sales manager said I should have it in about 4 weeks.
Mine should have the side airbag thing worked out correct?

Thanks for any input.

kenzo 08-11-2004 01:30 PM

Re: Anymore early model issues to report?
 
Quote:

Originally Posted by Driver72
...
Mine should have the side airbag thing worked out correct?

Thanks for any input.

Yes, it absolutely should.

Enjoy!

Drift Monkey 08-11-2004 01:31 PM

What about that throttle jerk?

NewGTGuy 08-11-2004 01:52 PM

Yup, it's bad in my car. When I get the STS put in I'm going to have them look at it.

NGG

outahere 08-11-2004 03:01 PM

The only bug I have heard about is that a small percentage of owners are experiencing a stutter or hesitation during mild acceleration.

rao 08-11-2004 03:15 PM

The time from ordering to delivery is very long :lol:

NewGTGuy 08-11-2004 03:32 PM

outahere,

That is exactly what is happening to me. When I accelerate rapidly, I experience studder between 3000 and 4000 RPMs.

I'll let you guys know if the dealer finds anything...

NGG

Quote:

Originally Posted by outahere
The only bug I have heard about is that a small percentage of owners are experiencing a stutter or hesitation during mild acceleration.


fan42025 08-11-2004 03:33 PM

Quote:

Originally Posted by outahere
The only bug I have heard about is that a small percentage of owners are experiencing a stutter or hesitation during mild acceleration.

Had that too for a while but all but disappeared now. I put it down to loosening of the engine after around 2000 miles.

SUBE555 08-11-2004 06:01 PM

I have that to some extent as well, but I'm not too worried about it. In any case, since it is likely ECU-related, I'll be having the ECU reflashed next year sometime probably, which should take care of that.

Marathoner 02-15-2005 09:11 PM

I've seen a few responses to this when searching through the other threads but haven't really seen any response as to whether anything definitive was a problem. I'm noticing this now around 1700 miles under moderate acceleration. Any help out there?

Ken S 02-16-2005 10:57 AM

I've been impressed -- For a first model year, the 05 Legacy has been pretty darn trouble-free.

Ken

jim1969 02-16-2005 01:21 PM

I've had a low idle issue. Anyone else? I have the 5EAT. When the engine has sat for hours and then you run it for 3-4 minutes the idle drops real low while in drive. I stalled twice. I was using 91 octane at the time. Now I use 93.

mjpulliam 02-16-2005 01:29 PM

Quote:

Originally Posted by jim1969
I've had a low idle issue. Anyone else? I have the 5EAT. When the engine has sat for hours and then you run it for 3-4 minutes the idle drops real low while in drive. I stalled twice. I was using 91 octane at the time. Now I use 93.

4000 miles and no issues with low idle. Using 91 octane (all that's available). No other issues for that matter. So far, it's just been a great car all the way around. Unlike my 03 LGT which had several irritating glitches...

akm3 02-16-2005 01:42 PM

No easy way to add aftermarket stereo yet...

-Allen
/Sirius lifetime?


All times are GMT -6. The time now is 03:47 AM.


LegacyGT.com