Subaru Legacy Forums

Subaru Legacy Forums (http://legacygt.com/forums/index.php)
-   Exterior/Aesthetic (http://legacygt.com/forums/forumdisplay.php?f=44)
-   -   Rear lights on my 05 wagon are not working (http://legacygt.com/forums/showthread.php?t=200535)

bullfrg 01-27-2013 08:29 PM

Rear lights on my 05 wagon are not working
 
So the other night a friend of mine was following to dinner and said that my rear tail lights are not working. When I got back in the car I checked them and they were not lighting up. What I know at the moment is that the brake lights light up when the pedal is pushed, but they lower watt light does not come on when you turn on the lights at the stalk. Turn signals work. The rear marker lights in the wagon tail lights do not work and either do the license plate lights.

I checked the tail light fuse under the dash and it is good, swapped in another just because, with no change. I swapped the horn relay and the rear light relay under the hood and the horn still works, but the lights don't. I swapped in all new bulbs in the tail lights even though they did not look burnt out, no change.

Am I missing something? Is there another fuse? I can still drive it in the daytime but do not want to take it out after dark until this is figured out. Hoping someone can shed some light on this problem.

Update: So still no parking (clearance) lights.

I had 4 wires that were broken, two on each side of the hatch. On the drivers side it was both the bigger and smaller black with red dots. On the passenger side it was a black with silver dots and a blue/red with silver dots. Still have no lights when the headlight switch is on parking lights or headlight stops. I do have lights when I flip the switch on top of the steering wheel.

Thoughts?

bullfrg 01-28-2013 11:08 PM

Wow, looks like I might have stumped the forum.

Max Capacity 01-29-2013 11:35 AM

I guess you have missed all the talk about broken wires in the rubber grommet up by the hinge for the hatch.

Find a good body shop, have them fix the broken wires, it's much cheaper then the dealer will charge to replace the harness.

My buddies body shop charged me $120 to fix 5 broken wires up there.

The dealer want about 4X that.

bullfrg 01-29-2013 01:48 PM

Thanks, I had missed it. I will check them out tonight.

bullfrg 01-29-2013 11:28 PM

Looks like wiring is the correct answer. Cut the cover off the passenger side and 2 wires were cut already and a couple others had their insulation split.

Heytiggr 01-31-2013 04:48 PM

Ok ...looks like I missed all that talk too - my lights are fine at the moment but it might be a good idea to check to prevent a problem. Which forum had this discussion so I can search a bit more easily? Thanks.

bullfrg 01-31-2013 08:42 PM

Update: So still no parking (clearance) lights.

I had 4 wires that were broken, two on each side of the hatch. On the drivers side it was both the bigger and smaller black with red dots. On the passenger side it was a black with silver dots and a blue/red with silver dots. Still have no lights when the headlight switch is on parking lights or headlight stops. I do have lights when I flip the switch on top of the steering wheel.

Thoughts?

subarulegay 02-04-2013 09:55 AM

Check out my thread this was my issue when none of my rear lights worked...when i pulled out the part it smelled like burnt plastic no idea why or how it could happen. Be warned it is the most awkward install position for ur body

the part is around 30-40$

http://legacygt.com/forums/showthrea...rk-188489.html

bullfrg 02-07-2013 05:49 PM

Seems like I have the opposite problem from you. My brake lights work but not my marker lights.

AkumaMax 02-09-2013 10:47 PM

MY guess is a pinched wire behind the lights. IF all else fails replace them. Now when you say marker lights I think of the lights on the side of our tail lights to show someone next to use that we are there not the rear tail/brake lights. If it's the same ones as your brake lights out but when you flip the light switch to one on then that means they are burnt. Dual Filament means 2 lights in 1 bulb.

bullfrg 02-10-2013 02:01 PM

When you turn on the parking/clearance lights you have the front side markers, rear side markers, low watt brake light and the license plate lights come on. None of these come on when I turn on the stalk to the parking lights setting or the headlights setting. The parking/clearance lights do work when you hit the button on top of the steering column. The high watt brake light works when the pedal is depressed. Turn signals work. Still cannot find a solution.....

swimboy1993 02-14-2013 10:49 PM

I am having this EXACT same issue. This is so frustrating. I have tried everything. I took the rear hatch cover off making sure all wires and splices were well bonded.

swimboy1993 02-15-2013 03:54 PM

Bump. Anyone have any ideas?

bullfrg 02-15-2013 06:37 PM

I am getting a new headlight switch to try that. If that does not work I am probably going to take it to a shop.

Do yours come on when you flip the switch on top of the steering column?

swimboy1993 02-15-2013 08:49 PM

Nope it doesnt. Im also trying the same thing, hoping its simply a switch.


All times are GMT -6. The time now is 01:12 AM.


LegacyGT.com