Subaru Legacy Forums

Subaru Legacy Forums (http://legacygt.com/forums/index.php)
-   Fourth Generation Legacy (2005 - 2009) (http://legacygt.com/forums/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Hood wont close (http://legacygt.com/forums/showthread.php?t=198318)

biopacifist 12-18-2012 08:33 PM

Hood wont close
 
hey all. i need some help. i had to jump start my car the other day, and when i was finished, i went to close my hood, but it wouldnt latch. the safety catches, but the actual latch wont click shut. all the parts look in decent shape and work when i push down with a screw driver. but the hood just wont latch at all. i finally got it to click shut after like 3 hours of trying. anyone have any ideas?

claymore_6r 12-18-2012 08:46 PM

WD40..the latch is dried up!

IceCold81 12-18-2012 08:48 PM

Quote:

Originally Posted by claymore_6r (Post 4210740)
WD40..the latch is dried up!

This ^^

I have the same problem and mostly after it gets cold, all the junk and crap dries up, gets stiff, the hood won't close... Hit it with some WD-40 it'll probably lock up 1st shot like a charm! ;)

AkumaMax 12-19-2012 12:20 AM

Also check your Pull Lever and WD40 that as well.

Max Capacity 12-19-2012 04:32 AM

You may have to adjust the latch up a little bit. I had to do that last year after my wagon sat on jacks for 5 months.

SCHM1AN 12-19-2012 01:23 PM

I may have to check this out. My hood looks like it's partly open

TenzoGT 12-19-2012 07:03 PM

Lube

biopacifist 12-19-2012 08:08 PM

thanks guys. I'll have to give it a shot of WD40 over the weekend and see if it works.

wonka 12-19-2012 08:21 PM

I've had this problem when I left my hood up for too long with the engine running. I thought the issue may of been the hood being so cold (contracted) versus the hot engine compartment. +my perrin tmic :p

drewbabich 12-20-2012 07:43 AM

lube
 
yea i've had the same problem. Spraying the latch with wd 40 even in the dark when you can't see what you're doing fixes the problem everytime.

biopacifist 12-20-2012 10:20 PM

well i ended up spraying the latch on my hood today with WD40. I gave it a good soaking, along with everything else in the area. i let it sit for a couple minutes, and then sprayed it once more before trying to close the hood. i put the hood down, and gave it a little push, and it latched first try. I'll definitely keep that one in mind for next time. Thanks for the help!!

rvnmaniac 09-23-2017 09:50 PM

1 Attachment(s)
I did all the above. Finally took the assembly off. I would have lubed and adjusted forever and never fixed my problem. I"m missing a spring. Anyone know what type of spring that is or where i can get one.

Max Capacity 09-24-2017 08:27 AM

http://legacygt.com/forums/showthrea...ist-42243.html

https://estore.subarupartswarehouse....13-550-01.html

I see they have up to 32% off.

https://estore.subarupartswarehouse....13-550-01.html


Is $31. too much for you ?

rvnmaniac 09-25-2017 06:05 AM

Quote:

Originally Posted by Max Capacity (Post 5691421)


Thanks no problem finding a new latch but all i need is the spring. It isn't listed in the parts fische i've been looking at..

relative4 09-25-2017 06:50 AM

You could buy another latch and pull the spring out of that.


All times are GMT -6. The time now is 02:02 PM.



vBulletin Optimisation provided by vB Optimise v2.6.3 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
LegacyGT.com